Skok na osrednjo vsebino

Beseda ravnatelja
Spoštovani, Odlični pogoji zaradi obnovljenih prostorov, nam tudi v šolskem letu 2022/2023 dajejo možnost, da kvalitetno ustvarjamo in nadgrajujemo naše delo. Glasbena vzgoja ima pri razvoju posameznika velik pomen, zato […]
Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, 25.10.2022

Spoštovani,

Odlični pogoji zaradi obnovljenih prostorov, nam tudi v šolskem letu 2022/2023 dajejo možnost, da kvalitetno ustvarjamo in nadgrajujemo naše delo. Glasbena vzgoja ima pri razvoju posameznika velik pomen, zato si prizadevamo za čim bolj kakovostno izobraževanje.

Ker želimo otroke navdušiti za vrednote, ki jih ponuja glasbena umetnost, je zelo pomemben pristop k uresničitvi tega cilja. Osredotočamo se na kakovostno vodenje otroka, ki zahteva visoko strokovno glasbeno in pedagoško znanje učitelja, ter na sprotno preverjanje učenčevega napredka in odnosa do glasbenih vsebin s katerimi se srečuje pri pouku. Glasbena šola temelji na individualnem pouku, ki pripomore k razvijanju slušnega zaznavanja, doživljanju glasbe, mišljenju, pomnjenju, napredku pri razvoju motoričnih sposobnostih in ročnih spretnosti. Rezultat tega pa je pridobitev delavnosti, vztrajnosti, samokritičnosti, natančnosti, boljša koncentracija in večja samozavest ob nastopanju pred občinstvom. Spremenjen odnos družbe do kulture in umetnosti predvsem v zadnjem obdobju od vseh nas zahteva veliko prilagajanj. Potrebno je, da smo skupaj potrpežljivi, odprti in skrbni. Zato učenca aktivno vključujemo v proces učenja in si postavimo skupne cilje, da učenci razumejo in vedo kaj lahko pričakujejo. Tudi na takšen učencem bistrimo pogled in utiramo pot k uspehu in obvladovanju instrumenta, petja ali plesa. Hvala vsem učencem in staršem za vztrajnost in potrpežljivost, kajti vsak korak in dejavnost v tem času zahteva veliko energije, truda in časa, ki ga skupaj vlagamo, da vsak posameznik nadgrajuje svoje znanje in uživa ob igranju instrumenta, petja ali plesa. Več informacij o aktivnostih v šolskem letu 2022/23, lahko preberete v nadaljevanju publikacije, kjer so predstavljeni podatki o šoli, programih, izpitnih rokih, vpisu v glasbeno šolo in ostale informacije.

Vsem našim učencem želimo veliko ustvarjalnosti in prijetnih trenutkov ob učenju instrumenta, petja ali plesa.

Stanislav Lašič, ravnatelj