Beseda ravnatelja
Spoštovani, šolsko leto 2020/21 pričenjamo v prenovljenih prostorih na Prešernovi ulici 8 v Ljutomeru. Z velikim veseljem bomo z našimi učenci, po osmih letih spet v skupnih prostorih, izvajali vzgojno-pedagoško delo. Pri svojem delu želimo prav vsem našim učencem podajati ljubezen do glasbe, instrumenta, petja in plesa. Kljub temu, da imamo zastavljene cilje načrte in […]
Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, 14.10.2019

Spoštovani,

šolsko leto 2020/21 pričenjamo v prenovljenih prostorih na Prešernovi ulici 8 v Ljutomeru. Z velikim veseljem bomo z našimi učenci, po osmih letih spet v skupnih prostorih, izvajali vzgojno-pedagoško delo.

Pri svojem delu želimo prav vsem našim učencem podajati ljubezen do glasbe, instrumenta, petja in plesa.

Kljub temu, da imamo zastavljene cilje načrte in želje, ki jih bomo realizirali le z našim kakovostnim predanim delom in podporo staršev in okolja v katerem delujemo, bo zaradi ukrepov, namenjenim preprečevanju širjenja koronavirusa, prihajalo do številnih omejitev. Kljub dejstvu, da bo število dogodkov omejeno, želimo, poleg rednega pouka, izvajati tudi šolske nastope, saj slednji predstavljajo ključni element v učnem procesu otrok.

Z namenom zaščite zdravja tako učencev, kot tudi zaposlenih, smo za model B uvedli nekatere zaščitne ukrepe. V učilnicah skupinskega pouka je poskrbljeno za največjo možno razdaljo med klopmi, kjer sedijo učenci. Učilnica se med menjavo učenca ali skupin prezrači. Ob vhodi v šolo so nameščeni razkužilniki za roke, ravno tako tehnično osebje skrbi za razkuževanje javnih površin. V javnih prostorih se priporoča uporaba mask skladno z navodili in priporočili NIJZ. Pri pouku inštrumenta in petja učitelji skrbijo za varno razdaljo, če le-te ni mogoče doseči, uporabljajo maske. Zaradi zagotavljanja varne razdalje je v dvorani število mest omejeno. Učitelji bodo v primeru razrednih in javnih nastopih vodili evidenco o obiskovalcih nastopov.

Glede na možnost zaostritve situacije s koronavirusom, bomo z uporabo različnih aplikacij Skypa, Viberja, Messengerja, eGlasbeneŠole, ali elektronske pošte delo in pouk organizirali tudi na daljavo.

Naše delo in programe bomo prilagajali učencem, spoštovali njihove interese in jih usmerjali h kakovosti.

V publikaciji vam prestavljamo podatke o šoli, programih, izpitnih rokih, vpisu v glasbeno šolo in ostale informacije v tem šolskem letu.

Vsem našim učencem želimo veliko ustvarjalnosti in prijetnih trenutkov ob učenju instrumenta, petja in plesa.

 

Stanislav Lašič,
ravnatelj Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

 

Velikost pisave
Kontrast