Beseda ravnatelja
Spoštovani, Že drugo šolsko leto izvajamo vzgojno-izobraževalno delo v obnovljenih prostorih naše šole. Skupaj z učenci, starši in zaposleni smo pridobili odlične pogoje za nadaljnje delo na področju vzgoje mladih […]
Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, 14.10.2019

Spoštovani,

Že drugo šolsko leto izvajamo vzgojno-izobraževalno delo v obnovljenih prostorih naše šole. Skupaj z učenci, starši in zaposleni smo pridobili odlične pogoje za nadaljnje delo na področju vzgoje mladih instrumentalistov, pevcev in plesalcev. Vendar je za nami in pred nami izzivov polno obdobje.

Odnos družbe do kulture in umetnosti se predvsem v zadnjem obdobju zelo spreminja. Zaradi virusa Covid-19 delo v glasbeni šoli od vseh nas zahteva veliko prilagajanj. Potrebno je, da smo skupaj potrpežljivi, odprti in skrbni. Želimo slišali in videli posameznega otroka, mu biti na razpolago, ga vzpodbujali in mu stati ob strani v tem posebnem času. Učenca želimo aktivno vključiti v proces učenja in tako postaviti skupne cilje, da učenci razumejo in vedo kaj lahko pričakujejo. Tudi na takšen način z našo dejavnostjo učencem bistrimo pogled in utiramo pot k uspehu in obvladovanju instrumenta, petja ali plesa.

Hvala vsem učencem in staršem za vztrajnost in potrpežljivost, kajti vsak korak in dejavnost v tem času zahteva veliko energije, truda in časa, ki ga skupaj vlagamo, da vsak posameznik nadgrajuje svoje znanje in uživa ob igranju instrumenta, petja ali plesa.

Več informacij o aktivnostih v šolskem letu 2021/22, lahko preberete v publikaciji, kjer so predstavljeni podatki o šoli, programih, izpitnih rokih, vpisu v glasbeno šolo in ostale informacije.

Vsem našim učencem želimo veliko ustvarjalnosti in prijetnih trenutkov ob učenju instrumenta, petja ali plesa.

 

Stanislav Lašič, ravnatelj

 

 

Velikost pisave
Kontrast